Home    Catering    Restaurant

Hotel    Omgeving    Contact

Omgeving

“Waar in bronsgroen eikenhout" zou zomaar een ode kunnen zijn aan het prachtige Hamont-Achel. Ons stadje in het uiterste noorden van de Limburgse Kempen, tegen de Nederlandse grens, straalt de sfeer uit van rust en gastvrijheid. Cultuurhistorisch gezien is Hamont-Achel met haar vele monumenten en bezienswaardigheden een aanrader! Midden in het groen ligt een uniek wandelpadennetwerk, door de vallei van de Warmbeek en De Dommel. Ver weg van alle drukte kan de toerist met volle teugen genieten van Moeder Natuur. Ook per fiets heeft u eindeloos veel mogelijkheden om kennis te maken met de historische plekjes die Hamont-Achel rijk is.

Het meest bekend is wel het trappistenklooster ‘De Kluis’ uit 1846, waar een doorlopende tentoonstelling en een goed glas vers gebrouwen trappist u zeker zal bevallen. Al fietsend of wandelend, komt u langs de ‘Grafheuvels’ uit de ijzer- en bronstijd,  ‘Het Mulke’,  ‘De Waag’, de torenburcht ‘De Tomp’ en het kasteel 'de Grevenbroek' waar u zich even terug in de middeleeuwen waant. In het museum Grevenbroek, gehuisvest in een teutenhuis uit 1880, kunt u aan de hand van talrijke historische vondsten zien hoe rijk de geschiedenis van onze gemeente is. Het museum is gelegen naast het VVV-kantoor, waar men u enthousiast wegwijs maakt.

De Achelse Koetsier neemt je mee voor een uniek dagje uit door bos en heide. Op naar onbekende plekjes en grootse avonturen! Met onze paarden nemen we je mee op een leuke ontdekkingstocht langs de mooiste plekken van de grensstreek. Je koetsier gidst je langs alle niet te missen bezienswaardigheden en vermaakt je onderweg met boeiende verhalen. Dichter bij de plaatselijke natuur komen kan haast niet! Lees er hier meer over.

Maar wat met slecht weer in Limburg? Hotel De Zevensprong is aangesloten bij ‘slecht-weer-garantie’. Vraag gerust naar de mogelijkheden die de omgeving biedt of kijk op Toerisme Limburg.

Wilt u zelf de groene omgeving rond Hotel De Zevensprong verkennen? Uiteraard kan dat. Lees hier meer over wandel- en fietsroutes in de buurt.

We wensen u een heerlijke tijd in onze groene gemeente!

Mario & Marjo